Alkol Hiv Tedavisini Olumsuz Etkiliyor

Bilimadamlari, alkolün, HIV tasiyicilarinin tedavisini olumsuz etkiledigini saptadi.


Erkeklerde daha az içki daha fazla etki gösterebilir. Fakat halihazırda, HIV ile enfekte olduysanız. Yapılan çalışmada, HIV enfeksiyonuyla enfekte olan erkeklerde alkole karşı hassasiyet bir hayli yüksek.

HIV enfeksiyonuna karsi yüksek etki ortaya koydugu bilinen HAART tedavisi gören hastalarda alkolün, HIV enfeksiyonu bulunan ve içki kullanmayan hastalara göre hastaligin ilerlemesini hizlandirdigi belirlendi.
Boston Üniversitesi uzmanlarindan Dr. Jeffrey H. Samet, HIV bulunmasa da alkolün, verem ve zatürree gibi bagisiklik sisteminin zayiflamasindan kaynaklanan hastaliklar üzerinde olumsuz etki yarattiginin bilindigine degindi. Fazla miktarda tüketilen alkolün, hastalarda virüs oranini hemen artirdigi saptandi. Uzmanlar, alkolün ayni zamanda antivirüs tedavisinin yarattigi toksin etkiyi artirdigini düsünüyor.

Antivirüs tedavisi ve alkolün ayri ayri, karaciger ve kemik iligi üzerinde toksin etki ortaya koydugu biliniyor. Uzmanlar, HIV tasiyicisi olan, ancak daha önce alkol kullanmayan kisilerin büyük çogunlugunun, hastaligin saptanmasindan sonra alkole basladigina deginerek, bu durumun tedaviyi olumsuz etkiledigini belirtti.





 Başka bir araştırmaya göre;

Yale Üniversitesi ve VA Pittsburgh Healthcare System ortaklığıyla gerçekleştirilen bilimsel çalışma 17 Nisan’da AIDS and Behavior dergisinde yayınlandı.

Alkolün, HIV hastalarındaki etkisini gözlemlemek için araştırmacılar, 2600 erkeğin verilerini analiz ettiler. Yapılan çalışmada, HIV virüsleri bastırılmış ya da hiç enfekte olmamış erkeklerin enfekte olanlara göre çok daha düşük alkol hassasiyeti olduğu tespit edildi. Daha da ayrıntıya inmek gerekirse, enfekte olanların enfekte olmayanlara göre sarhoşluk hassasiyeti dörtte bir oranında yüksektir. Bu bulgular gösteriyor ki, HIV enfeksiyonu taşıyan erkeklerin alkol tüketimi hastalarda beklenmeyen kötü sonuçlara sebep olabilir. Bu yüzden de alkol firmalarının ve hastaların kendi doktorlarının bu yönde hastaları ciddi bir şekilde bilgilendirmesi gerekiyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Soru Cevap

Hiv Pozitif Kan Değerleri

Hiv Korkusu (Hiv Fobisi) ve Aids Takıntısı Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?