Hayatı Kendimize Zindan Etmeyelim

 Hayatta kalmak hayatını devam ettirmek bir çok kişiye göre farklı zorlulukları zaten yanında getiriyor.Kimine göre parasal sorunlar,kimine göre sevdalıklar,kimi işinden yana muzdarip kimi ise sana bana çok basit gelen şeylerin, hayatındaki etkileriyle boğuşur durur.

Anlatmak istediğim yaşamak gerçekten zor bir zanaat.Bu yolda ilerlerken karşılaşacağımız elbette sorunlar olacaktır.Bize gelince en büyük sorunumuz belli.Aslında haksız da değiliz.Ama bu  kendimize zindan hayatı  yaşatmaya sebep değil.


Hiv pozitif olmak hiç kimsenin seçeneği olmaz.Gerek hatalar,gerek sorumsuzluklar belkide aldatılmanın verdiği bir hediye.Hediyeler güzeldir ama aldığımız bu hediyenin pekte güzel olduğu söylenmez.Ama emin olun her hiv pozitif tanı aldığı günden sonra hayatının nasıl değiştiğini bilir.Bu yüzden bize düşen ağlamak değil tam tersine hayata daha sıkı tutunmak, inadına gülmek ve savaşmaktır. Belki de buna ihtiyacın olduğu için verilen bir hediye sana.

Hiv pozitif olmayan birininde süre gelen hayatı boyunca karşısına bir çok sıkıntı çıkıyor.Şöyle bir düşünün neler var hayatta.Belki basit bir örnek ne kadar teselli eder sizi bilmem ama bu bir gerçek.Tedavi olan hiv pozitiflerin kimseye ihtiyacı yoktur.İşlerini kendi görürler,işlerine giderler,çocuk sahibi olurlar,cinsel hayatları devam eder,arkadaşlarıyla gezip eğlenir, yürürler, spor yapabilirler.Sağlıklı birey ne yaşar, ne yaparsa hiv pozitifler de aynılarını yaparlar.Tamam zaten zor olan bazı şeyleri yapmak bize biraz daha zorlaştı ama yapacaklarımızın kapıları hiç bir zaman bize kapanmadı.Ya yatalak bir hasta olsaydınız?Ya kolunuz bacağınız olmasaydı?Ya diyalize bağlı hayat yaşamak zorunda olsaydınız?Ya sevdiklerinizi kaybetseydiniz? Size seçim şansı verselerdi hiv pozitif olmayı mı seçerdiniz yoksa bunlardan birini mi?Bir düşünün....

Evet bende yaşadım ve bir süre hayatı zindan ettim kendime.Bu gerçekten çok normal.Derler ya adın çıkmış dokuza inmez sekize.Olay tamda budur.Hiv pozitif olmayı o kadar kötü bir hale o kadar çaresiz bir duruma getirdiler ki hayat bizim için zindan oluyor.Bu kendi kafamızın içinde olan şeyler.Cahile laf anlatılmaz.Ama bizde cahildik hastalanmadan önce.Tedavi olup ilaçlarını kullandığın sürece bir çok hastalıktan daha kolay.Kaçımız tanı almadan önce hiv pozitif hakkında bu kadar bilgiliydik ki?

Günüzümüzde hiv pozitif tedavisi oldukça ilerlemiş artık beklentilerin hastalığın tamamen ortadan kalkması yününde olmuştur.Düzenli ilaçlarını kullanan bir kişi aids evresine girmeden hayatını devam ettirebilir.Çok büyük psikolojk sorunlar yaşayanlar için bir çok hastanedeki deneyimli doktorlardan yardım alarak atlatması çok kolaydır.

Neredeyse hiv pozitif olarak 4. yılım olacak.Gerçekten psikolojik olarak çok kötü şeyler yaşadım.Kafamdaki sorular gelecek kaygısı,ölüm korkusu.Ama bilgilendikçe ilaçlarımı kullandıkça güçlendim.Şimdi gerçekten kendime yaşattıklarım için pişmanım.Sözüm size bu tür konularda kendinizle savaşmayın.Kaybedersiniz.Barışın düşünün, ilaçlarınızı kullanın,beslenmenize dikkat edin.Arkadaşlarınızı soyutlamayın,arkadaş edinin.Tecrübeli biri olarak söylüyorum zaman ilerledikçe şöyle bir geçmişe bakıp diyorsunuz ki ne gerek varmış hayatımı zindan etmeye..Bu da geldi buda geçti..İnanın bazen ilaçlarımı neden içtiğimi bile unutuyorum...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Soru Cevap

Hiv Pozitif Kan Değerleri

Hiv Korkusu (Hiv Fobisi) ve Aids Takıntısı Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?